IMT Insamlingsstiftelsen mot trafficking- projektverksamheten (praktikplats)

Plats:

Stockholm, Sverige

Praktikarbetsplatsens hemsida:

http://www.imtr.se

När och omfattning:

Vårterminen 2015 - en termin, heltid

Info om praktikarbetsplatsen:

Handel med människor utgör en del av den globala organiserade brottsligheten och innebär ett hänsynslöst utnyttjande av människor. IMT Insamlingsstiftelsen mot trafficking är en nationell organisation som ger stöd till brottsoffer, arbetar med projekt, utbildning och kunskapsspridning. Här finns tio års samlad erfarenhet av arbete med att bekämpa människohandel och att stödja dess brottsoffer. Vi samarbetar med myndigheter och det civila samhället. Finansiering från näringsliv, gåvogivare, stiftelser, fonder och myndigheter.

Vad innebär praktiken?

Vill du göra din praktik för mammor, barn och unga utsatta för människohandel? IMT Insamlingsstiftelsen mot trafficking jobbar för denna utsatta grupp. Människohandel är ett globalt problem och bekämpas på alla nivåer. En praktikant skulle kunna öppna dörren för oss att göra ett bättre jobb. Din praktik hos oss blir spännande och lärorik och du bidrar till att hjälpa personer utsatta för människohandel i Sverige. 

Medverka i genomförandet av projektet Stockholm, Sverige. 2014-2016. Vägar till egenförsörjning. Mammor, barn och unga utsatta för människohandel. Ett metodutvecklingsprojekt. Projektassistentuppgifterna planeras i huvudsak bestå av;
– Praktiskt & administrativt arbete med projektet.
– Kontakta, bearbeta och informera aktuella samarbetspartners i projektet; arbetsplatser, målsägandebiträden, ideella organisationer, myndigheter, vårdpersonal, kuratorer m.fl.
– Planera och genomföra aktiviteter.
– Dokumentation och rapportering.

Medverka i genomförandet av Unga IMT. En ny satsning med ungdomar som startar 2015.
– Planering.
– Information på skolor (och ev via sociala medier).
– Genomförande av workshops och aktiviteter, skolbesök mm. Eventuellt också arbete med vårt projekt ”Not for sale”.

I viss mån kan arbetsuppgifterna anpassas till den sökandes kompetens och profil.

När? Hur länge? Omfattning?

Vårterminen 2015. En termin. Heltid.

Önskvärd kompetens/erfarenheter

Vi söker dig som talar flytande svenska och vill få in en fot i arbetet med mänskliga rättigheter. Du är troligtvis 20-25 år och vill arbeta med projekt. Du trivs med att arbeta självständigt, praktiskt och utåtriktat. Vi värdesätter din insats och tror att du kommer trivas hos oss. Vi sitter i trevliga lokaler på Söder (eventuell flytt till större lokaler på Kungsholmen 2015). Vi har också plats för ytterligare en praktikant som projektassistent. 

Meriterande kompetens/erfarenheter

– Arbetslivserfarenhet t.ex sommarjobb.

– Kurser inom MR, Barns rätt, juridik eller liknande.

Övrig information

Praktiken måste göras som en del av din utbildning, du måste vara inskriven som student vid svenskt universitet/högskola för att söka. Praktikanten ska vara försäkrad genom universitetet/högskolan och kunna tillgodoräkna sig praktiken som högskolepoäng. Platsen går endast att söka via FUF.

Dela det här:
Publicerat i Praktikplatser