2014 års FUF-pris tilldelas Kajsa Johansson och Peter Wallensteen

2014 års FUF-pris delas av Kajsa Johansson och Peter Wallensteen med motiveringarna:

Foto: Anders Rosén (http://kajsa-johansson.se/about/)

Foto: Anders Rosén (http://kajsa-johansson.se/about/)

Kajsa Johansson tilldelas 2014 års FUF-pris för att hon genom sitt ihärdiga arbete, baserat på ett starkt och välgrundat engagemang, påverkat och förbättrat insatser för utveckling i bland annat Moçambique och Afghanistan. Genom sin blogg In- och utvecklingar bidrar Kajsa Johansson också till att berika den svenska biståndsdebatten genom att utmana och ifrågasätta den svenska biståndspolitiken och lyfta konkreta utmaningar till diskussion.

 

 

Foto: Jim Elfström (www.pcr.uu.se)

Foto: Jim Elfström (www.pcr.uu.se)

Peter Wallensteen tilldelas 2014 års FUF-pris för hans långa gärning för fred och konfliktlösning, som pionjär inom forskning och utbildning i Sverige men även som medlare i många svåra konflikter. Peter Wallensteen fortsätter att utveckla kreativa lösningar inom FN:s fredsfrämjande verksamhet, bland annat genom sitt arbete med s.k. smarta sanktioner och med att inkludera genderperspektivet i hanteringen av svåra konflikter.

 

 

 

 

Stort tack till alla som varit med och nominerat kandidater!

Information om prisutdelning och seminarier kommer inom kort.

Läs om tidigare FUF-pristagare HÄR

Dela det här:
Publicerat i Övrigt