FUF söker webbredaktör/studentsamordnare till Biståndsdebatten.se

FUF, Föreningen för Utvecklingsfrågor, är en politiskt och religiöst obunden ideell förening vars syfte är att informera och skapa debatt om utvecklingsfrågor i ett globalt perspektiv, till stöd för ömsesidig förståelse och samarbete. Läs mer om oss på www.fuf.se

Biståndsdebatten.se är ett av flera projekt i FUF:s växande verksamhet och syftar till att bevaka och nyansera den svenska debatten om bistånd och utvecklingsfrågor. Biståndsdebatten.se har kommit att bli en självklar plattform för den som vill följa och delta i diskussionerna om Sveriges roll i den globala utvecklingen. Sajten drivs av en deltidsanställd projektledare och ett tjugotal ideellt engagerade studenter, som tillsammans informerar om de senaste debattrörelserna via webb och social media.

FUF söker nu en webbredaktör/studentsamordnare som ska planera, utveckla och driva arbetet med Biståndsdebatten.se. Stort fokus ligger på att utveckla sajtens utformning, redaktionella innehåll och projektets arbetsmetoder samt att utbilda och koordinera de studenter som är ideellt engagerade i driften av sajten. Vi söker därför dig som är välorganiserad, självgående och utåtriktad och som har erfarenhet av omvärldsbevakning, redaktionellt arbete (webb & social media) samt projektsamordning och som har goda kunskaper i WordPress, strategisk kommunikation och svensk biståndspolitik.

Arbetsuppgifter:

– Uppdatera sajtens innehåll (redaktionellt arbete och omvärldsbevakning)
– Bevaka och sprida information via social media
– Koordinera och utbilda ideellt engagerade studenter (om sajtens drift)
– Utveckla sajtens funktioner och utformning
– Söka finansiering
– Delta i utåtriktad verksamhet såsom universitetens arbetsmarknadsdagar och seminarier
– Uppdatering av hemsida, Facebook, Twitter
– Assistera kanslichefen med övriga sysslor på kontoret

Krav:

– Studier eller tidigare arbete kopplat till globala utvecklingsfrågor och/eller kommunikation
– Erfarenhet av kommunikationsarbete (redaktionellt arbete på webb och social media)
– Kunskaper i WordPress eller liknande hemsidesverktyg
– Erfarenhet av projektledning / samordning
– Kunskap om den biståndspolitiska debatten
– Erfarenhet av att delta i utåtriktad verksamhet och informationsspridning
– Van vid att koordinera och samordna många aktörer
– Mycket god svenska i tal och skrift
– Stilistisk känsla för ord och bild
– Mycket organiserad, självgående och drivande
– Erfarenhet att leda ideellt engagerade

Meriterande:

– Erfarenhet av att planera och genomföra kurs- och utbildningsverksamhet
– Erfarenhet av att planera, genomföra och följa upp/rapportera större projekt
– Erfarenhet av nätverksskapande och/eller har ett stort nätverk inom vår bransch
– Erfarenhet av att leda och engagera unga
– Erfarenhet av programmering i PHP / WordPress

Tjänsten är inledningsvis en allmän visstidsanställning t.o.m. 2015-12-31, med chans till förlängning, med tillträde 2015-02-01. Tjänsten inleds på 80% i tre månader och är därefter en heltidstjänst om 100% under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

FUF följer Arbetsgivaralliansens kollektivavtal. Visst arbete på kvällstid förekommer. Tjänstens placeringsort är Stockholm.

Skicka din ansökan inklusive CV och personligt brev till fuf@fuf.se så snart som möjligt, dock senast 2014-12-14. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan datum för sista ansökan. Skriv ”ansökan webbredaktör/studentsamordnare” i ämnesraden. För eventuella frågor maila fuf@fuf.se.

Dela det här:
Publicerat i Övrigt