Kick off för nya studenter 22/1!

22 januari, 2015 - kl. 17:00 till 19:00

Intresserad av globala utvecklingsfrågor? Sugen på att engagera dig ideellt? På jakt efter en spännande praktikplats?

VÄLKOMMEN PÅ KICK OFF!

På kick offen berättar vi om hur FUF arbetar med kommunikation kring globala utvecklingsfrågor. Du får reda på hur du kan engagera dig i till exempel vår tidningsredaktion, seminariegrupp, biståndsdebatten.se eller som utrikeskorrespondent. Vi informerar också om vårt mentorskapsprogram och om de kurser som vi erbjuder våra aktiva medlemmar.

Vi berättar även om vårt praktikantprogram genom vilket du bl.a. kan göra praktik på Sidas olika avdelningar och, parallellt med detta, delta i utbildningar och nätverksträffar. Dessutom diskuterar medlemmar från FUF:s styrelse betydelsen av ideellt engagemang och ger tips på hur man går tillväga för att få jobba med global utveckling och internationellt samarbete.

Medverkar gör FUF-anställda, engagerade FUF-aktiva och styrelsemedlemmarna Lennart Båge och Anna Blücher. Lennart har arbetat med att mobilisera bidrag till klimatkonventionens Gröna Fond. Tidigare var han chef för FN-organet IFAD och för det multilaterala biståndet på Utrikesdepartementet. Anna har precis kommit hem från Nepal där hon har gjort praktik på organisationen IM. Dessförinnan gjorde hon inom ramen för sitt masterprogram praktik på organisationen CONCORD där hon bl.a. arbetade med post-2015-processen och aktiviteter kring Europaparlamentsvalet.

När: Torsdagen 22 januari 17.00-19.00
Var: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66a
Hur: Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg!

Observera att kick offen i första hand vänder sig till universitetsstuderande/nyexade som inte tidigare har engagerat sig i FUF. Stämmer detta inte in på dig, men på någon som du känner? Vidarebefordra gärna inbjudan!

 

Dela det här:
Publicerat i Kalender