FUF-prisutdelning och seminarium med Peter Wallensteen

5 februari, 2015 - kl. 18:00 till 19:30

Peter Wallensteen och Kajsa Johansson tilldelas 2014 års FUF-pris. Vid det andra och sista av två prisutdelningstillfällen mottar Peter Wallensteen sitt pris och talar om:

Fred och utveckling
– samband och förutsättningar

Peter Wallensteen har en lång gärning för fred och konfliktlösning bakom sig, både som pionjär inom fredsforskningen i Sverige och som medlare i svåra konflikter. Han fortsätter att utveckla kreativa lösningar inom FN:s fredsfrämjande verksamhet, bland annat genom sitt arbete med så kallade smarta sanktioner, och med att inkludera genderperspektivet i hanteringen av väpnade konflikter. Om detta berättar Peter Wallensteen och ger exempel från sina erfarenheter som tredje part. Efter presentationen öppnar vi upp för diskussion, så ta gärna med frågor!

Datum: 5 februari 2015
Tid: 18.00-19.30
Plats: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66a

Anmäl dig genom att klicka HÄR!

Program
18.00 FUF-prisutdelning
18.15 Peter berättar
18.45 Diskussion och frågor

FUF-priset
Föreningen för Utvecklingsfrågor delar varje år ut FUF-priset för goda insatser inom utvecklingsarbete och bistånd. 2014 vann Kajsa Johansson och Peter Wallensteen med motiveringarna:

”Peter Wallensteen tilldelas 2014 års FUF-pris för hans långa gärning för fred och konfliktlösning, som pionjär inom forskning och utbildning i Sverige men även som medlare i många svåra konflikter. Peter Wallensteen fortsätter att utveckla kreativa lösningar inom FN:s fredsfrämjande verksamhet, bland annat genom sitt arbete med s.k. smarta sanktioner och med att inkludera genderperspektivet i hanteringen av svåra konflikter.”

”Kajsa Johansson tilldelas 2014 års FUF-pris för att hon genom sitt ihärdiga arbete, baserat på ett starkt och välgrundat engagemang, påverkat och förbättrat insatser för utveckling i bland annat Moçambique och Afghanistan. Genom sin blogg In- och utvecklingar bidrar Kajsa Johansson också till att berika den svenska biståndsdebatten genom att utmana och ifrågasätta den svenska biståndspolitiken och lyfta konkreta utmaningar till diskussion.”

Se filmen från prisutdelningen med Kajsa Johansson här. Läs mer om FUF-priset här.

Dela det här:
Publicerat i Kalender