Seminarium 4/3: Inte bara biståndet

4 mars, 2015 - kl. 18:00 till 20:00

Entusiasmen var stor när politik för global utveckling (PGU) lanserades 2003. PGU var Sveriges svar på hur ett land kan anpassa sig till globaliseringen genom att bedriva en politik som på samtliga politikområden bidrar till en hållbar utveckling. Stödet för PGU var starkt bland alla partier i riksdagen, men tio år senare kan konstateras att politiken i praktiken varit svårgenomförd och entusiasmen för den svalnande.

Den nya regeringen har nu bestämt sig för att genomföra en nystart av PGU. FUF och CONCORD Sverige planerar därför att under året skapa ett forum för att bidra till debatt om denna nystart.

4 mars välkomnar vi Ulrika Grandin, PGU-samordnare på UD, som kommer att presentera regeringskansliets planerar kring nystarten av PGU. Presentationen kommenteras av Peter Sörbom, policysamordnare på CONCORD Sverige, som länge har arbetat med PGU från ett civilsamhällesperspektiv.

När: 4 mars, kl 18.00-19.00
Var: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66 A, Stockholm
Hur: Anmäl dig HÄR!
Obs! Seminariet är fullbokat

Vi bjuder på dryck och tilltugg.
Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender