Sida Partnership Forum (praktikplats, 2 st)

Plats:

Härnösand, Sverige

Praktikarbetsplatsens hemsida:

http://www.sida.se

När och omfattning:

Höstterminen 2015 - en termin, heltid

Info om praktikarbetsplatsen:

Sida Partnership Forum (SPF) söker två praktikanter till hösttermins 2015. SPF är Sidas mötesplats för lärande och erfarenhetsutbyte kring aktuella frågor inom utvecklingssamarbetet. SPF anordnar kurser, workshops och annan utbildning för svenska aktörer som myndigheter, civila samhället och privata näringslivet, men också för yngre personer som arbetar med utvecklingsfrågor och som vill komma vidare inom utvecklingssamarbetet. Kursgården ligger i Härnösand.

Vad innebär praktiken?

Sida Partnership Forum (SPF) söker dig som är intresserad av utvecklingsfrågor och utbildningsfrågor och som vill bidra till planering, genomförande och utvärdering av utbildningsverksamheten på SPF – främst delen som riktar sig mot unga människor. SPF anordnar kurser och workshops kring metoder och tematiska frågor inom utvecklingssamarbetet, men ansvarar också för ett flertal program riktade mot unga människor som t.ex. Minor Field Studies (MFS) och Praktikantprogrammet. Utöver det är SPF en mötesplats för svenska aktörer verksamma inom utvecklingsområdet.

När? Hur länge? Omfattning?

Höstterminen 2015. En termin. Heltid.

Önskvärd kompetens/erfarenheter

– Du har god kännedom om och intresse för utvecklingsfrågor

– Du är en öppen, utåtriktad och positiv person

– Du har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp

– Du ska goda kunskap i Officepaketet

– Du är en god administratör

– Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift

– För en av platserna: Du har erfarenhet av Sida-finansierade resursbasprogram (MFS, Praktikantprogrammet etc)

Meriterande kompetens/erfarenheter

– Du har läst eller läser studier med inriktning på utvecklingsfrågor

– Du har pedagogisk erfarenhet

– Du har erfarenhet av att verka i ett utvecklingsland

Övrig information

För att söka praktiken måste du vara inskriven som student vid svenskt universitet/högskola och läsa en 30 hp praktikkurs. Du ska kunna tillgodoräkna dig praktiken som högskolepoäng och vara försäkrad genom universitetet/högskolan. Platsen går endast att söka via FUF.

Dela det här:
Publicerat i Praktikplatser