IMT Insamlingsstiftelsen mot trafficking – Projektassistent kommunikation & information (praktikplats)

Plats:

Stockholm, Sverige

Praktikarbetsplatsens hemsida:

http://www.imtr.se

När och omfattning:

Höstterminen 2015 - en termin, heltid

Info om praktikarbetsplatsen:

Handel med människor utgör en del av den globala organiserade brottsligheten och innebär ett hänsynslöst utnyttjande av människor. IMT Insamlingsstiftelsen mot trafficking är en nationell organisation som ger stöd till brottsoffer, arbetar med projekt, utbildning och kunskapsspridning. Här finns tio års samlad erfarenhet av arbete med att bekämpa människohandel och att stödja dess brottsoffer. Vi samarbetar med myndigheter och det civila samhället. Finansiering från näringsliv, gåvogivare, stiftelser, fonder och myndigheter.

Vad innebär praktiken?

Vill du göra din praktikplats för mammor, barn och unga utsatta för människohandel? IMT Insamlingsstiftelsen mot trafficking jobbar för denna utsatta grupp. Människohandel är ett globalt problem och bekämpas på alla nivåer. En praktikant skulle öppna dörren för oss att kunna göra ett bättre jobb. Din praktik hos oss blir spännande och lärorik och du bidrar till att hjälpa personer utsatta för människohandel i Sverige. Vi värdesätter din insats och tror att du kommer trivas hos oss. Vi sitter i trevliga lokaler på Söder i Stockholm. Kansliet är vår utgångspunkt i det dagliga arbete. Resor kan förekomma.

Praktikplatsuppgifter

Du kommer som kommunikationsassistent att arbeta med IMTs information & kommunikationsarbete. Ibland genomför IMT kampanjer och tidsbegränsade projekt. Detta kan också bli en del av arbetet.

  1. Information/kommunikation;

– Kontakta redaktioner och uppdatera vårt pressregister
– Omvärldsbevakning/researcharbete att undersöka vad som händer inom området såväl nationellt som internationellt på området (rapporter, konferenser)
– Bevaka vad som skrivs i pressen inom området
– Pr & pressreleaser
– Uppdatering och redaktionellt arbete med nyhetsbrev, hemsida och Facebook
– Se till att info om oss kommer ut på andra organisationers hemsidor
– Web-shop

2. Administration och andra praktiska arbetsuppgifter som förekommer på kansliet.

I viss mån kan arbetsuppgifterna anpassas till den sökandes kompetens och profil.

När? Hur länge? Omfattning?

Höstterminen 2015. En termin. Heltid.

Önskvärd kompetens/erfarenheter

Vi söker dig som vill få in en fot i arbetet med mänskliga rättigheter.  Du är troligtvis 20-25 år, talar flytande svenska och med intresse av eller utbildning/erfarenhet inom något av ovan områden. Om du har praktisk erfarenhet av WordPress så är det en fördel.  Du trivs med att arbeta självständigt, praktiskt och utåtriktat.

Meriterande kompetens/erfarenheter

– Någon form av arbetslivserfarenhet tex sommarjobb

– Kurser inom MR, Barns rätt, PR/kommunikation

Övrig information

För att söka praktiken måste du vara inskriven som student vid svenskt universitet/högskola och läsa en 30 hp praktikkurs. Du ska kunna tillgodoräkna dig praktiken som högskolepoäng och vara försäkrad genom universitetet/högskolan. Platsen går endast att söka via FUF.

Dela det här:
Publicerat i Praktikplatser