IMT Insamlingsstiftelsen mot trafficking – Projektassistent utåtriktat arbete och särskilda satsningar (praktikplats)

Plats:

Stockholm, Sverige

Praktikarbetsplatsens hemsida:

http://www.imtr.se

När och omfattning:

Höstterminen 2015 - en termin, heltid

Info om praktikarbetsplatsen:

Handel med människor utgör en del av den globala organiserade brottsligheten och innebär ett hänsynslöst utnyttjande av människor. IMT Insamlingsstiftelsen mot trafficking är en nationell organisation som ger stöd till brottsoffer, arbetar med projekt, utbildning och kunskapsspridning. Här finns tio års samlad erfarenhet av arbete med att bekämpa människohandel och att stödja dess brottsoffer. Vi samarbetar med myndigheter och det civila samhället. Finansiering från näringsliv, gåvogivare, stiftelser, fonder och myndigheter.

Vad innebär praktiken?

Vill du göra din praktikplats för mammor, barn och unga utsatta för människohandel?  IMT Insamlingsstiftelsen mot trafficking jobbar för denna utsatta grupp. Människohandel är ett globalt problem och bekämpas på alla nivåer.  En praktikant skulle öppna dörren för oss att kunna göra ett bättre jobb.  Din praktik hos oss blir spännande och lärorik och du bidrar till att hjälpa personer utsatta för människohandel i Sverige. Vi värdesätter din insats och tror att du kommer trivas hos oss. Vi sitter i trevliga lokaler på Söder i Stockholm. Kansliet är vår utgångspunkt i det dagliga arbete. Resor kan förekomma.

Praktikplatsuppgifter

IMT genomför regelbundet kampanjer, tidsbegränsade projekt, utåtriktade satsningar och seminarier. Under hösten 2016 gör vi en extra satsning på att blåsa liv i arbeten vi längtat efter att kunna genomföra. Du kommer som projektassistent att medverka i eller självständigt leda flera av dess kortare projekt & satsningar. Dessa projekt genomförs i prioriterad ordning i mån av finansiering. Exempel:

– Näringslivsarbete. Utåtriktat och uppsökande arbete mot näringslivet. Arrangera träffar & föreläsningar.
– Producera ”Beställ en föreläsning”
– Kartläggning
– Genomförande seminarier, studiebesök, skolbesök
– Producera seminarieserie om människohandel bland utlandssvenskar. Sverige Paris (New York)
– Producera bioföreläsning med gästföreläsare/workshop för gymnasieungdomar. ”Människohandel=Snabba cash”. En halvdags temadag som byggs upp av filmsnuttar ur aktuella filmer på temat.
– Projekt 100 fonder
– Projekt Nedslag Sverige. Vi tar tempen på 5 orters arbete mot människohandel
– Särskild satsning. Starta upp ”Unga IMT”
– Administration och andra praktiska arbetsuppgifter som förekommer på kansliet

I viss mån kan arbetsuppgifterna anpassas till den sökandes kompetens och profil.

När? Hur länge? Omfattning?

Höstterminen 2015. En termin. Heltid.

Önskvärd kompetens/erfarenheter

Vi söker dig som vill få in en fot i arbetet med mänskliga rättigheter. Vi tror att du är 20-25 år och talar flytande svenska. Du tänker i koncept, har rätt känsla för färg, form och kan snabbt plocka fram stilisten i dig. Du trivs med att arbeta självständigt, praktiskt och utåtriktat.

Meriterande kompetens/erfarenheter

– Någon form av arbetslivserfarenhet tex sommarjobb
– Kurser inom MR, Barns rätt

Övrig information

För att söka praktiken måste du vara inskriven som student vid svenskt universitet/högskola och läsa en 30 hp praktikkurs. Du ska kunna tillgodoräkna dig praktiken som högskolepoäng och vara försäkrad genom universitetet/högskolan. Platsen går endast att söka via FUF.

Dela det här:
Publicerat i Praktikplatser