#säkbar 7/4: Livsmedel och konflikt – nutid och framtid

7 april, 2015 - kl. 17:00 till 18:00

Globala klimatförändringar har länge bedömts som en av vår tids största utmaningar. Samtidigt som klimatförhandlingar pågår på internationell nivå påverkar följderna av ett förändrat klimat människor i olika delar av världen här och nu.

Oregelbundet klimat, extremtorka och översvämningar leder bland annat till förändrade förutsättningar för växtodling och boskapshållning med en försvårad livsmedelsproduktion som följd. I skuggan av en ojämn livsmedelsförsörjning uppstår samhälleliga spänningar. Resurskonflikter blir allt vanligare i en värld präglad av målet att säkerställa tillgången till mat med bristande resurser.

Hur ser förutsättningarna för världens livsmedelsförsörjning egentligen ut, och hur påverkas de av klimatförändringarna? Vilka typer av konflikter uppstår när livsmedel blir en fråga om säkerhet? Vilka verktyg används av världens stater för att hantera och förebygga livsmedelsförsörjning som säkerhetspolitiskt problem?

Välkommen på en #säkbar tillsammans med Folk och Försvar och FUF! Kvällens talare är Melinda Fones Sundell, senior rådgivare på SIANI (Swedish International Agricultural Network Initiative).

När:
Tisdag 7 april, kl. 17.00-18.00
Var: Hurry Curry, Tyska Brinken 28, Stockholm
Hur: Anmäl dig HÄR

#säkbar är en säkerhetspolitisk afterwork för unga engagerade och arrangeras inom ramen för nätverket #ungsäk. #ungsäk ska präglas av verksamhet och event som ska ge unga chansen till att öka sina kunskaper, lära känna andra och lägga grunden för ett professionellt nätverk och en framtida karriär.

Dela det här:
Publicerat i Kalender