Workshop i Göteborg 11/5: Bostad som mänsklig rättighet

11 maj, 2015 - kl. 18:00 till 20:00

Rätten till skälig bostad lyfts fram i FN:s deklaration om mänskliga rättigheter, men hur tillgodoses den rättigheten i verkligheten? FUF Pop Up Göteborg bjuder in till en interaktiv föresläsning med Sanna Ström från Sida Alumni. Samtalet kommer att varvas med filmvisning och inspirerande exempel på hur det kan vara att arbeta för rätten till skälig bostad. Särskilt fokus kommer ligga på hur det kvinnoseparatistiska kooperativet Galima Fights HIV/AIDS Initative har initierat positiv samhällsutveckling i Ugandas informella bosättningar. Initiativet har imponerat på både politiker och FN.

Sanna Ström har arbetat med bostadsfrågor och social utsatthet i Sverige och Uganda på både policy- och gräsrotsnivå. Under sin praktikperiod bodde hon i ett kvinnokooperativ i Uganda där hon bland annat fick vara med under städkampanjer och imponerades av den styrka vi människor har att förbättra vår livssituation då vi arbetar tillsammans.

När: Måndagen den 11/5 kl 18.00- 20.00
Var: Falkgatan 7, Studiefrämjandets lokaler, sal Medea, hållplats Redbergsplatsen, Göteborg
Hur: Anmälan till goteborg@fuf.se

Vi bjuder på fika, varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender