Fåtölj 1/6: Ockupation, motstånd och solidaritet

1 juni, 2015 - kl. 18:00 till 19:30

Konflikten mellan Israel och Palestina är invecklad, svårlöst och mycket angelägen. Trots åtskilliga försök att åstadkomma en fredsuppgörelse är läget låst, och senast förra året utbröt ett nytt väpnat krig där många civila dog. I konflikten väcks frågan om FN:s mandat, de mänskliga rättigheterna och tillämpningen av internationella rekommendationer.

Vad innebär Israels ockupation av Västbanken? Hur ser levnadsvillkoren ut för människorna i de ockuperade områdena? Hur kan man praktisera internationell solidaritet för att främja fred och förändring?

Matts Mattsson, docent i pedagogik, gästar FUF-Fåtöljen. Matts har arbetat med, och forskat om, lokal demokrati och var nyligen tre månader i Palestina och Israel som följeslagare. Följeslagarprogrammet organiseras av EAPPI (Ecumenical Accompaniment Programme in Palestine and Israel). Följeslagarens uppgift är att bevaka de mänskliga rättigheterna på plats.

När: 1 juni kl. 18.00-19.30
Var: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A, Stockholm
Hur: Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg, varmt välkomna!

Dela det här:
Publicerat i Kalender