2/7: OmVärlden och FUF sammanfattar dagens biståndsdebatt

2 juli, 2015 - kl. 18:00 till 19:00

OmVärlden och FUF sammanfattar dagens biståndsdebatt. Dessutom Live-podd med Utvecklingssamtalet: 50 år med Sida, men vad har man egentligen uträttat?

I all tysthet firar Sveriges biståndsmyndighet Sida i år 50 år. Tidigare biståndsminister Gunilla Carlsson har erkänt att hon helst ville lägga ner myndigheten. Nuvarande biståndsminister Isabella Lövin menar att biståndet bara är en rännil av det globala finansiella flödet för utveckling idag. Så behövs verkligen Sida idag?

Podden inleds med en sammanfattning av dagens biståndsdebatt i Almedalen tillsammans med Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF).

Medverkande:
Charlotte Petri-Gornitzka, generaldirektör, Sida; Lennart Wolgemuth, biståndsforskare och bl a tidigare chef för SADEV; Eva Werner-Dahlin, avdelningschef för Asien, Nordafrika och humanitärt biståndet, Sida, Bo Forsberg, generalsekreterare, Diakonia.

Plats: Sverige i Världen, Donnersgatan 6, Visby
Datum: 30 juni, 2015
Tid: 18:00 – 19:00

Dela det här:
Publicerat i Kalender