28/6: OmVärlden och FUF sammanfattar dagens biståndsdebatt

28 juni, 2015 - kl. 18:00 till 19:00

OmVärlden och FUF sammanfattar dagens biståndsdebatt. Dessutom Live-podd med Utvecklingssamtalet: Från smygpropaganda till livsstilsmagasin, och sen? 45 år med Sidas tidning, varav 20 med OmVärlden. Vad var syftet med tidningen förr och vad är det idag?

För 45 år sedan kom det första numret av Sidas tidning Sida/Rapport ut. 25 år senare bytte tidningen namn till OmVärlden. Tidningen har fått utså mycket kritik genom åren. Ett PR-magasin för biståndsbranschen och nyheter för ett fåtal redan invigda. Men den har också granskat och varit ledande i debatten. Vad var syftet från början och vad är syftet idag? Vilka andra aktörer finns det idag?

OmVärldens fd chefredaktör Mats Sundgren leder ett samtal med inbjudna gäster.

Podden inleds med en sammanfattning av dagens biståndsdebatt i Almedalen tillsammans med Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF).

Plats: Sverige i Världen, Donnersgatan 6, Visby
Datum: 28 juni, 2015
Tid: 18:00 – 19:00

 

Dela det här:
Publicerat i Kalender