30/6: OmVärlden och FUF sammanfattar dagens biståndsdebatt

30 juni, 2015 - kl. 18:00 till 19:00

OmVärlden och FUF sammanfattar dagens biståndsdebatt. Dessutom live-podd med Utvecklingssamtalet och We Effect: Rapportsläpp av #Allaharettnamn: Namnlösa barn och vuxna välgörare – hur ser bilden av Afrika ut?

Varför får barn i Afrika inte sitt namn i svenska tidningar? Tycks det mycket på ledarplats och debattsidor men granskas och följs upp för lite på nyhetsplats? Tycker vi ens att det är viktigt om medierna ger en balanserad bild av situationen i utvecklingsländer? För tredje året i rad har We Effect och Retriever analyserat mediebilden av svenska bistånds- och hjälpinsatser i Afrika.

Rapporten släpps i samband med att OmVärldens chefredaktör Erik Halkjaer med gäster diskuterar rapporten och ämnet i podden Utvecklingssamtalet.

Podden inleds med en sammanfattning av dagens biståndsdebatt i Almedalen tillsammans med Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF).

Plats: Sverige i Världen, Donnersgatan 6, Visby
Datum: 30 juni, 2015
Tid: 18:00 – 19:00

Dela det här:
Publicerat i Kalender