Fåtölj 3/9 ”Pang-pangjournalistiken står i vägen för verkliga berättelser” – Martin Schibbye om framtidens utrikesjournalistik

3 september, 2015 - kl. 18:30 till 20:00

Kriser och katastrofer behöver bevakas, inte bara just när de händer, utan även innan och efter. Den löpsedelsvänliga journalistiken står till exempel i vägen för skildringar av orsaker bakom konflikter. Det menar journalisten Martin Schibbye som vill se en mer proaktiv journalistik där man vågar rapportera om ämnen utan uppenbart nyhetsvärde, om lågintensiva konflikter och om obekväma sanningar.

Martin Schibbye är journalist och en av grundarna till sajten Blank Spot Project som vill ta läsarna bortom den traditionella utrikesjournalistiken och berätta om platser, konflikter och människor som idag inte syns och hörs i media. Projektet drivs genom så kallad medborgarfinansierad journalistik, ett nytt sätt att göra journalistik som beskrivs som en folkrörelse.

Martin gästar FUF för ett samtal om utrikesjournalistikens vita fläckar och om förutsättningarna för den typ av journalistik han själv vill bedriva. Efter en intervju om hans syn på utrikesjournalistiken, dess utmaningar och dess framtid finns utrymme för frågor och diskussion.

När? 3/9 kl 18.30 – 20.00

Var? Studiefrämjandets lokaler på Norrtullsgatan 12 N

Hur? Anmälan krävs, Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg.
Varmt välkommen!

I samarbete med Studiefrämjandet – www.studieframjandet.se

Dela det här:
Publicerat i Kalender