Förmiddag om hur du får drömpraktiken!

26 oktober, 2015 - kl. 10:00 till 12:00

Drömmer du om ett framtida jobb inom globala utvecklingsfrågor? Då kan praktik vara ett första steg dit. Konkurrensen om praktikplatserna är dock ofta hög, därför erbjuder FUF och Sida dig en möjlighet att vässa just dina chanser till att knipa en av platserna! Träffen är öppen för alla universitets/högskolestudenter oavsett studiebakgrund och studienivå.

Under förmiddagen kommer Annika Burström, praktiksamordnare på FUF, att berätta om hur FUF:s praktikantrekrytering fungerar och hålla en workshop om hur du skriver ett vinnande CV. Maria Persson, projektledare på Sida, presenterar Sidas övergripande arbete och berättar om hur det är att jobba på Sveriges biståndsmyndighet. Följande tre huvudpunkter kommer att tas upp:

FUF:s praktikantprogram – vad är det? hur funkar det?
Varför ska du göra praktik? Vad innebär det att göra praktik genom FUF? Hur fungerar FUF:s praktikförmedling? Passa på att ställa frågor till FUF:s praktiksamordnare!

Sidas övergripande arbete och hur Sida är som arbetsplats
Vad jobbar Sida med? Skaffa dig inblick i hur arbetet på Sida går till och vad du kan förvänta dig om du gör praktik där.

Workshop, att skriva CV och personligt brev
Hur skriver du CV och personligt brev för att på bästa sätt förmedla de kompetenser som just du har? Här får du tips på hur du ”förpackar” din kompetens i ett CV vilket kanske leder till att det är du som plockar hem drömpraktiken!

När:               26 oktober kl. 10.00-12.00.
Var:               Hörsalen, Sida, Valhallavägen 199
Anmäl dig:   https://simplesignup.se/private_event/66506/a52d66b3c3. Det är först till kvarn som gäller. Om länken inte fungerar innebär det att träffen är full.

Dela det här:
Publicerat i Kalender