Fåtölj 11/2: Vem betalar?

11 februari, 2016 - kl. 18:00 till 19:30

I september enades FN:s 193 medlemsländer om en ny plan för hållbar utveckling. Då antogs 17 mål för en socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar utveckling, och i och med det så fortsätter arbetet som inleddes vid millennietoppmötet år 2000.

De nya utvecklingsmålen går längre än millenniemålen; de adresserar såväl hög- som låginkomstländer och har större fokus på miljö än sina föregångare. FN beräknar att kostnaden för att uppnå målen uppgår till svindlande 4500 miljarder dollar per år. Jämför man denna summa med det samlade årliga biståndet i världen – 150 miljarder dollar – väcks många frågor om hur finansieringen ska gå till.

Vilka finansieringskällor finns det utöver biståndet? Hur kan Sida arbeta med andra aktörer för att bidra till att uppnå målen? Vilken är den ”strategiskt viktiga roll” Sida menar att biståndet kan spela i detta arbete?

Sidas chefsekonom Annika Sundén gästar FUF-fåtöljen för att reda ut frågetecknen. Kom och lyssna på ett spännande seminarium och ställ dina frågor.

NÄR? 11 februari, 18.00-19.30
VAR? Karlbergsvägen 66 A, Stockholm
HUR? Anmäl dig HÄR 

Vi bjuder på dryck och tilltugg, varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender