Union to Union – Kommunikationsavdelningen (50%) och Staben (50%) (praktikplats)

Plats:

Stockholm, Sverige

Praktikarbetsplatsens hemsida:

http://www.uniontounion.org

När och omfattning:

Höstterminen 2016 - en termin, heltid

Info om praktikarbetsplatsen:

Union to Union är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Medlemmar i föreningen är LO, TCO och Saco. Union to Union arbetar för demokrati, en rättvis fördelning av resurser och hållbar utveckling. Det gör vi genom att sprida kunskap om mänskliga rättigheter och styrkan i att organisera sig fackligt för att tillsammans öka var och ens möjlighet till försörjning. Union to Union samarbetar med fackliga organisationer över hela världen och stöttar på plats – genom 99 fackliga utvecklingsprojekt i ett åttiotal länder. Organisationen är en del av världens största sociala folkrörelse, den fria fackföreningsrörelsen, med 175 miljoner medlemmar globalt. För med information: www.uniontounion.org.

Vad innebär praktiken?

Du arbetar nära hela kommunikationsenheten och staben. Huvudsakliga arbetsuppgifter är:

– Utveckla delar och bidra med nytänk kring vår hemsida

– Producera texter och innehåll för webb, sociala medier, etc

– Research och omvärldsbevakning

– Hjälpa till inför och under events

– Identifiera och kartlägga relationer och möjligheter för en breddad finansiering, i nära samarbete med övriga medarbetare inom kansli

– Vissa administrativa sysslor

– Övrigt som kan komma att bli aktuell.

När? Hur länge? Omfattning?

Höstterminen 2016. En termin. Heltid. En del kvällsarbete och resor kan ingå.

Önskvärd kompetens/erfarenheter

Du har en god förmåga att arbeta självständigt. Att uttrycka dig i tal och skrift är viktiga kriterier. Vi ser gärna kandidater med erfarenheter från att göra undersökningar och av rapportskrivning. Vi välkomnar en mångfald bland sökande så berätta gärna om dina erfarenheter och vad du kan bidra med i ditt brev. Du ska dela vår fackliga värdegrund och gärna ha facklig erfarenhet och/eller ideellt engagemang. Du gillar att arbeta både i team och är nyfiken och intresserad av din omvärld. Vi söker dig som är intresserad av PR, marknadsföring samt kommunikation inom det internationella utvecklingssamarbetet.

Du är/har:

– Nytänkande inom kommunikation

– Van av hantering av digitala medier

– Van av hantering av hemsida

– Van skribent

– Utbildning inom relevant område

– Erfarenhet från fackligt arbete, ideell organisation och/eller erfarenheter från internationellt utvecklingssamarbete/bistånd

– Van att arbeta i en internationell miljö med engelska

– Van att arbeta i Microsoft Office och även andra program som tex Adobe

Meriterande kompetens/erfarenheter

– Erfarenhet från att söka finansiering

– Kunskap om EU-finansiering

– Gärna kunskaper inom eller erfarenhet från internationella relationer.

Övrig information

Kansliet består av 26 medarbetare och av fackklubben i Handelsanställdas förbund.

För att söka praktiken måste du vara inskriven som student vid svenskt universitet/högskola och läsa en 30 hp praktikkurs. Du ska kunna tillgodoräkna dig praktiken som högskolepoäng och vara försäkrad genom universitetet/högskolan. Platsen går endast att söka via FUF.

Praktiken ingår i FUF:s praktikantprogram. De som gör praktik genom FUF:s praktikantprogram erbjuds, parallellt med praktiken, olika kurser och seminarier. Moment som ingår är bl.a. en obligatorisk skräddarsydd förberedelsekurs, nätverksträffar och karriärstips. Läs mer om programmet HÄR.

Dela det här:
Publicerat i Praktikplatser