FUF-Fåtölj 31/5: Dialog & medling för att förebygga konflikt

31 maj, 2016 - kl. 18:00 till 19:30

Antalet konflikter i världen ökar och är nu det högsta sedan millennieskiftet. Inte sedan kalla krigets slut har så många människor dött i krig, och aldrig någonsin tidigare har så många varit på flykt från krig och förtryck.

Konfliktförebyggande och konfliktlösande verksamhet handlar om att förhindra att våldsamheter bryter ut, att våld eskalerar och att våld återuppstår. Dialog, försoning och medlingsverktyg är viktiga medel för detta. Men hur går det till? Hur har arbetet sett ut? Vilka aspekter måste tas hänsyn till i förhandlingar och dialog? Och hur skall de fredsprocesser som skall lägga grunden för demokrati och fred i dagens konfliktområden utformas framöver?

Tobias Petrelius, projektledare på Folke Bernadotte Akademins konfliktförebyggande program med ansvar för dialog, medling och försoningsfrågor, gästar FUF-fåtöljen.

NÄR? 31 maj kl 18.00-19.30
VAR? FUF:s Kansli, Karlbergsvägen 66A, Stockholm
HUR? Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg, varmt Välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender