10/9: Youth & Agenda 2030

10 september, 2016 - kl. 10:00 till 16:00

FUF och LSU bjuder in till dagen ”Youth & Agenda 2030 – Local going global”:

Webb

I höstas antog FN:s generalförsamling Agenda 2030 och de 17 globala målen för hållbar utveckling som ska vara uppnådda inom de kommande 15 åren. Agendan är universell och gäller för alla världens länder, rika som fattiga. De 17 målen skall tillsammans verka för alla tre delar av hållbar utveckling: den ekonomiska, den sociala och den miljömässiga. Vad betyder Agenda 2030 och hur ska vi uppnå målen? Och hur lyfter vi det arbete vi gör i Sverige till en global nivå?

Välkommen till en heldag där du får lära dig mer om agendan, diskutera vilka kopplingar som kan göras mellan Agenda 2030 och arbetet som görs i olika nationella kontexter, och hur vi kan skapa en global ungdomsrörelse för större kraft. Dagen bjuder på intressanta föreläsare och praktisk kunskap, men framförallt en interaktiv plattform för dig och andra unga ledare från olika delar av världen att utbyta åsikter och diskutera Agenda 2030. Som deltagare kommer du även få konkret information om hur du kan ta ditt eget eller din organisations engagemang vidare.

Programmet kommer att uppdateras, se det här >>

Medverkande:
Josephine Bladh, moderator | Hanna Hansson från Concord Sverige | Rebecka Prentell från LSU |Bosco Aung, NYC in Burma | Moreblessing Mavhika, NEWAG in Zimbabwe |Johan Hassel VD för tankesmedjan Global Utmaning

När:
10 september kl. 10.00-16.00
Vi bjuder på lunch och avslutar dagen med ett mingel mellan 15.00 – 16.00!

Var:
Sensus, Klara Södra kyrkogata 1, Stockholm
Deltagare som reser från annan ort än Stockholm kan söka resebidrag på 300kr (fyll i detta formulär!).

Hur:
Anmäl dig senast den 5 september via formuläret här!

OBSERVERA att dagen hålls på engelska.

Välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender