Forum Syd – Policy- och kommunikationsenheten (praktikplats)

Plats:

Stockholm, Sverige

Praktikarbetsplatsens hemsida:

http://www.forumsyd.org

När och omfattning:

Vårterminen 2017 - en termin, heltid

Info om praktikarbetsplatsen:

Forum Syd är en partipolitiskt och religiöst obunden biståndsorganisation med cirka 160 medlemmar. Våra medlemmar är biståndsaktörer i det svenska civila samhället och tillsammans arbetar vi med människors rättigheter och möjliggör ett starkt folkligt deltagande världen över. Organisationen grundades 1995 och är den största plattformen för det civila samhället i Sverige. Vi har kontor i fem länder där vi stöttar lokala organisationer direkt på plats och vi vidareförmedlar Sidabidrag till svenska organisationer som samarbetar med lokala organisationer i totalt 70 länder. Forum Syd bedriver även opinionsarbete för en rättvis och hållbar utveckling.

Vad innebär praktiken?

Som praktikant på Forum Syds policy- och kommunikationsavdelning medverkar du i det dagliga arbetet under handledning av enhetens personal. Du får praktisk erfarenhet av att arbeta som rådgivare inom opinionsbildning, kommunikation och policy och en god inblick i hur det är att jobba med ideella organisationer och bistånd. Exempel på arbetsuppgifter:

– Utveckla innehåll och publicera i sociala medier
– Sammanställa texter till Forum Syds medlems- och nyhetsbrev
– Skriva underlag till debattartiklar och andra texter
– Göra research till rapporter, skriva sammanfattningar, underlag etc.
– Arbeta med webb – innehåll och uppdatering (episerver)
– Planering och praktiskt genomförande av seminarier och andra arrangemang
– Ta fram faktablad, broschyrer (layout av material i text och bild)

När? Hur länge? Omfattning?

Vårterminen 2017. En termin. Heltid.

Önskvärd kompetens/erfarenheter

– Relevant utbildning inom kommunikation/statsvetenskap
– Erfarenhet av research, skriva rapporter, webbkommunikation och sociala medier
– Tala och skriva svenska och engelska obehindrat
– God stilistisk förmåga
– God förmåga att bearbeta information
– Intresse för globala utvecklingsfrågor
– Tidigare engagemang eller arbete i den ideella sektorn

Meriterande kompetens/erfarenheter

– Erfarenhet av kommunikationsarbete eller journalistiskt skrivande
– Praktisk erfarenhet av publiceringsverktyget eipserver

Övrig information

Praktiken ingår i FUF:s praktikantprogram. De som gör praktik genom FUF:s praktikantprogram erbjuds, parallellt med praktiken, olika kurser och seminarier. Moment som ingår är bl.a. en obligatorisk skräddarsydd förberedelsekurs, nätverksträffar och karriärstips. Läs mer om programmet HÄR.

För att söka praktiken måste du vara inskriven som student vid svenskt universitet/högskola och läsa en 30 hp praktikkurs. Du ska kunna tillgodoräkna dig praktiken som högskolepoäng och vara försäkrad genom universitetet/högskolan. Praktiken är obetald och platsen går endast att söka via FUF.

.

Dela det här:
Publicerat i Praktikplatser