Den tysta flyktingkrisen i Burma

Det har gått ett halvår sedan Aung San Suu Kyis parti National League for Democracy tillträdde makten i Burma eller Myanmar som det officiella namnet på landet är. Eftersom Burma i årtionden styrdes av militärjuntan har förväntningarna på den nya demokratiskt valda regeringen varit stora. Och trots att många demokratiska reformer har genomförts så kritiserade FN nyligen regeringen i Burma för systematisk diskriminering av minoritetsgrupper i landet, och framförallt av den muslimska minoritetsgruppen rohingya. Nu ska ni få lyssna till Johanna Kvist, informationsansvarig vid Burmakommittén & Abul Kalam, ordförande för Swedish Rohingya Associaton som kommer att berätta om situationen för rohingyas i dagens Burma.

För att lyssna på FUF-podden, sök på FUF i din podcast-app, eller lyssna direkt genom att trycka på play. Prenumerera på ”FUF-podden” i iTunes

Om ni vill se filmen så hittar ni den på FUF-Play.

Play
Dela det här:
Publicerat i FUF-radion