FUF-fåtölj 12/12: Twinning – möjligheter och utmaningar för utvecklingssamarbetet

12 december, 2016 - kl. 18:00 till 19:30

“Twinning” syftar inom biståndet på den praktik då ett givarland stödjer institutionsutveckling i ett mottagarland genom samarbeten mellan ländernas institutioner. I Sverige arbetar exempelvis myndigheter som Skatteverket, SCB och Arbetsförmedlingen med att stödja låg- och medelinkomstländers uppbyggnad av liknande institutioner. Twinning ligger i linje med Agenda 2030, där fler aktörer och nya samarbetsformer i arbetet för hållbar utveckling eftersöks. Men hur fungerar egentligen twinning? Hur progressiv är Sverige i detta arbete? Vilka möjligheter och utmaningar finns inom arbetet med twinning?

Bengt Lyngbäck, konsult vid NIRAS Indevelop och tidigare internationell chef vid Arbetsförmedlingen, har lång erfarenhet av twinning. Han gästar FUF-fåtöljen för att prata om twinning som arbetsform i dagens, och morgondagens, utvecklingssamarbete.

NÄR? 12 december, kl 18.00 – 19.30
VAR? FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A, Stockholm
HUR? Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg, varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender