FUF släpper Globala målen-julkalender

30 november, 2016 - kl. 06:30 till 19:00

fuf-kalender-kopiaInom de kommande tretton åren ska tre fantastiska saker genomföras i världen. Extrem fattigdom ska utrotas, ojämlikheter och orättvisor ska minska och klimatkrisen ska lösas. Detta är världens ledare överens om. På ett FN-toppmöte i New York i september förra året antogs därför 17 globala mål för hållbar utveckling. Målen är universella och gäller alla världens länder – även Sverige. För att uppnå de Globala målen och leda världen mot en hållbar och rättvis framtid måste alla, överallt, hjälpas åt. Politiska beslut och stora samhällsförändringar behövs, men engagemang på ett personligt plan är också viktigt. En förutsättning för detta är att allmänheten känner till målen. Därför har FUF under hösten arbetat med att ta fram en chokladkalender med tema de Globala målen för hållbar utveckling. Syftet med kalendern är att på ett innovativt sätt nå nya målgrupper med information om målen, men också med tips på hur man själv i sin vardag kan vara med och bidra till en hållbar utveckling.

Kalendern kommer att delas ut till pendlare på Centralstationen i Stockholm onsdagen den 30/11. FUF finns på plats tillsammans med Sida, och på vår utställarplats kan du även testa årets julklapp – VR-glasögonen. Virtual Reality-filmen som vi visar är Made in Bangladesh. Filmen ger dig en unik inblick i den globala textilindustrin där du möter Ruma Akther, en av närmare 4 miljoner textilarbetare i Bangladesh. Hon är anställd på en textilfabrik som arbetar för att minska vattenförbrukningen och utsläppen av farliga kemikalier. Ta chansen att se filmen och lär dig samtidigt mer om hur dina kläder tillverkas, så att du som konsument kan göra medvetna val och bidra till att vi tillsammans når de Globala målen!

För att inte bara de personer som får vår chokladkalender på Centralstationen ska kunna nås av den kommer vi även att publicera en digital version av kalendern. Varje dag hela vägen fram till jul, med start 1 december, öppnar vi en ny lucka i våra sociala mediekanaler Facebook och Instagram. Gå in och följ oss om du inte redan gör det för att ta del av vår digitala julkalender! Det ryktas om en hel del kända ansikten, schyssta tips och roliga videosar 🙂

När, Var, Hur: Träffa oss på Centralstationen i Stockholm 30/11 eller ta del av julkalendern på FUF:s Facebook och Instagram 1-24 december

Från oss alla till er alla – en riktigt hållbar jul!

Bakgrund: Sida har ett särskilt uppdrag av regeringen att nå ut brett och informera om de Globala målen för att öka kännedomen om målen hos den svenska allmänheten. Inom ramen för detta uppdrag har bl.a. en utlysning av medel till Globala målen-aktiviteter skett. Det är detta bidrag som finansierar FUF:s kalender.

Dela det här:
Publicerat i Kalender