FUF-fåtölj 18/1: Jämställdhet – mål och medel för global utveckling

18 januari, 2017 - kl. 18:00 till 19:30

Jämställdhet är en nödvändighet för global utveckling och minskad fattigdom, och jämställdhet genomsyrar därför samtliga av de Globala målen. Att arbeta för kvinnors och flickors möjligheter att bidra på lika villkor som män och pojkar är ett mål i sig, men det är även ett sätt att tillvarata hela nationens resurser och på så sätt öka det ekonomiska välståndet.

Hur bör det utvecklingspolitiska arbetet utformas för att skapa en mer jämställd värld? Vad händer med samhällsutvecklingen när jämställdhetsarbetet åsidosätts?

Gertrud Åström har jobbat som statlig utredare med fokus på jämställdhet och varit ordförande för Sveriges Kvinnolobby. Hon har varit aktiv inom kvinnorörelsen i 25 år. Gertrud besöker FUF för att tala om globalt politiskt jämställdhetsarbete och om hur ett feministiskt perspektiv bidrar till en bättre förståelse för den globala utvecklingen.

NÄR? 18 januari kl 18.00-19.30
VAR? Karlbergsvägen 66A, Stockholm
HUR? Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg.
Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender