FUF-fåtölj 11/4: Utveckling online

11 april, 2017 - kl. 18:00 till 19:30

Genom informations- och kommunikationsteknologi (ICT) kan människor som lever i fattigdom förbättra sina levnadsvillkor. Till exempel kan kvinnor via nätet få abortpiller hemskickade trots att abort är förbjudet i deras hemland, rapportera sexuella trakasserier via en app för att göra gatorna säkrare, eller driva kampanjer för rätten till skolgång. Teknik kan främja mänskliga rättigheter och demokratiskt deltagande, men politiker kan även genom teknologin övervaka invånare. Webbplatser stängs ned, nya regler begränsar användandet av mobiler och internet, och politiska motståndare blir hotade och straffade.

Hur kan ICT användas för att bidra till yttrandefrihet och demokratiskt inflytande? Vilka möjligheter bidar teknologin med i kampen för mänskliga rättigheter och vilka hot den kan innebära?

Marcin de Kaminski är policy specialist för yttrandefrihet och ICT på Sida. Till Marcins specialområden hör internetfrihet, digital säkerhet för journalister och MR-försvarare och arbetet mot könsbaserat våld online.

NÄR? 11 april kl. 18.00-19.30
VAR? FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A
HUR? Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg.
Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender