Seminarium 31/5: Makt, mutor och motstånd – korruption på utvecklingsagendan

31 maj, 2017 - kl. 18:00 till 19:30

När makthavare utnyttjar sina positioner för att gynna sig själva så minskar förtroendet för samhällets institutioner. Korruption fördjupar fattigdomen och undergräver demokratin, men också skyddet av de mänskliga rättigheterna. Därför är korruption ett hot mot de Globala mål som världens ledare har enats om.

Hur behandlas korruption i Agenda 2030? Hur kan Sverige vara drivande när det gäller att aktivt bekämpa korruption inom ramen för utvecklingsagendan? Och hur ska Sverige arbeta för att själva nå delmålet om att ”Väsentligt minska alla former av mutor och korruption”?

Till nästa samtal i vår serie om Sveriges ansvar för genomförandet av Agenda 2030 har vi bjudit in Ulla Andrén, ordförande för Transparancy International Sverige och Sida-medarbetare. Lennart Wohlgemuth (FUF) och Sofia Svarfvar (samordnare för Agenda 2030 på Concord Sverige) modererar. Tid kommer även att ges till frågor från publiken.

När: Onsdag 31 maj kl. 18.00-19.30
Var: FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A, Stockholm
Hur: Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg. 
Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender