FUF-fåtölj 7/6: Bristande “menskliga” rättigheter

7 juni, 2017 - kl. 18:00 till 19:30

På många platser i världen är kunskapen om mens otillräcklig. Blodet betraktas som något som ska osynliggöras, menstruerande personers kroppar tabubeläggs och mens omges ofta av tystnad och skam. När detta kombineras med bristfällig tillgång till hygieniska mensskydd, vatten och toaletter resulterar det i att människor blir exkluderade från till exempel skolgång och arbete och därmed hindras de att ta sig ur fattigdom.

“Menskliga” rättigheter är en ofta bortglömd global utvecklingsfråga, men varför tystas de som uppmärksammar mens? Kan man genom ökad kunskap krossa det tabu som råder? Och kan tillgång till sanitet förhindra att menstruerande personer stannar hemma från skola och arbete?

Madeleine Fogde, seniorexpert på Stockholm Environment Institut och programchef för SIANI (Swedish International Agricultural Network Initiative) besöker FUF för ett samtal om mens och sanitet ur ett globalt perspektiv.

NÄR? 7 juni kl 18.00-19.30
VAR? FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A (gårdshuset)
HUR? Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg.
Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender