FUF-fåtölj 15/6: Så hållbar är din bank

15 juni, 2017 - kl. 18:00 till 19:30

Svenska banker investerar miljardbelopp i företag som anklagas för att bryta mot mänskliga rättigheter, skövla regnskog och exportera vapen till konfliktländer. Som kund hos bankerna kan det vara svårt att få information eller ställa krav på att de ska investera hållbart och transparent.

Bankerna förbättrar ständigt sina hållbarhetsstrategier, men hur bra är de egentligen på att hålla sina löften? Hur påverkar deras investeringar mänskliga rättigheter, biologisk mångfald och arbetsvillkor i andra länder? Och vad kan vi kunder göra för att påverka bankernas investeringar?

Jakob König från Fair Finance Guide gästar FUF för att tala om hur banker och konsumenter kan samarbeta för att förbättra levnadsvillkoren för människor i låg- och medelinkomstländer.

NÄR? 15 juni kl 18.00-19.30
VAR? FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A
HUR? Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg.
Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender