Så hållbar är din bank

Svenska banker investerar miljardbelopp i företag som anklagas för att bryta mot mänskliga rättigheter, skövla regnskog och exportera vapen till konfliktländer. Som kund hos bankerna kan det vara svårt att få information och ställa krav. Bankerna förbättrar ständigt sina hållbarhetsstrategier, men hur bra är dom egentligen på att hålla sina löften? Hur påverkar deras investeringar mänskliga rättigheter, biologisk mångfald och arbetsvillkor i andra länder? Och vad kan vi kunder göra för att påverka bankernas investeringar? Detta ska Jakob König från Fair Finance Guide prata om nu. Samtalet spelades in den 15 juni 2016, och om ni vill se filmen från FUF-fåtöljen så hittar ni den FUF-Play.

För att lyssna på FUF-podden, sök på FUF i din podcast-app, eller lyssna direkt genom att trycka på play. Prenumerera på ”FUF-podden” i iTunes.

Play
Dela det här:
Publicerat i FUF-radion