FILM: Bota din världsångest – Rubbad maktbalans

Det är mycket som händer i världen och många våndas över globala utmaningar som ekonomiska och politiska orättvisor, kvinnoförtryck och bakslag för yttrandefriheten. FUF och tidningen OmVärlden bjöd på ett annorlunda arrangemang under Almedalsveckan, som byggde vidare på förra årets succé Bikta din världsångest. Tre öppna “terapisessioner” behandlade varsitt tema. Varje kväll möttes en ny terapeut och en ny klient på Sverige i Världens scen för att lätta sina hjärtan och för att tillsammans med publiken finna ljusglimtarna i den turbulenta världsutvecklingen. Humor och allvar blandades kring temat för dagen, och en artist bjöds in för att framföra sin tolkning.

5 juli pratade vi om den rubbade maktbalansen globalt. Den politiska och ekonomiska makten i världen blir alltmer koncentrerad. 8 personer äger lika mycket som den fattigaste hälften av jordens befolkning, och Ungern, Turkiet, Filippinerna och Venezuela går alla i auktoritär riktning. Hur påverkas den globala maktbalansen? Vilka motreaktioner ser vi?

Medverkande:

  • Claes JB Löfgren, utrikesreporter, SVT
  • Ulrika Modéer, statssekreterare, Utrikesdepartementet
  • Bob Hansson, poet
  • Ylva Bergman, (moderator) chefredaktör, OmVärlden
Dela det här:
Publicerat i Referat & filmer