VÄLKOMMEN PÅ KICK OFF!

5 september, 2017 - kl. 17:00 till 19:00

Observera att kick offen i första hand vänder sig till
universitetsstuderande/nyexade som inte tidigare har engagerat sig i
FUF. Stämmer detta inte in på dig, men på någon som du känner? Vidarebefordra gärna inbjudan!

Intresserad av globala utvecklingsfrågor?

Sugen på att engagera dig ideellt?
På jakt efter en spännande praktikplats?

VÄLKOMMEN PÅ KICK OFF!


På kick offen berättar vi om hur FUF arbetar med kommunikation kring globala utvecklingsfrågor. Du får reda på hur du kan engagera dig i till exempel vår tidnings-redaktion, seminariegrupp, biståndsdebatten.se eller som utrikeskorrespondent. Vi informerar också om vårt mentorskapsprogram och om de kurser som vi erbjuder våra aktiva medlemmar.

Vi berättar även om vårt praktikantprogram genom vilket du bl.a. kan göra praktik på Sidas olika avdelningar och, parallellt med detta, delta i utbildningar och nätverksträffar. Dessutom diskuterar medlemmar från FUF:s styrelse betydelsen av ideellt engagemang och ger tips på hur man går tillväga för att få jobba med global utveckling och internationellt samarbete.

Medverkar gör FUF-anställda, engagerade FUF-aktiva och styrelsemedlemmarna Gabriella Irsten och Jan Cedergren. Gabriella jobbar som politisk handläggare på Internationella kvinnoförbundet för Fred och Frihet (IKFF). Hon har tidigare jobbat många år utomlands, bl.a. som konsult på FN i New York med frågor relaterade till rymdsäkerhet. Jan har efter sin pensionering haft en rad internationella uppdrag, bl.a. som ordförande i styrelsen för FN-organet Adaption Fund och för FN:s fond för klimatanpassning. Som Sveriges representant var han med om att bygga upp den Gröna Fonden. Han har tidigare varit chef på Sida och UD.

NÄR? Tisdag 5 september 17.00-19.00
VAR?
FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66a
HUR? Anmäl dig HÄR! (OBS! Anmäler du dig men får förhinder – vänligen meddela oss asap så att vi kan ge din plats till någon annan.)

Vi bjuder på dryck och tilltugg, välkommen!

Uppstartsmöten:
FUF-bladet: 7 september 17-19
Biståndsdebatten: 11 september 17-19
Seminariegruppen: 12 september 17-19

Dela det här:
Publicerat i Kalender