FUF-fåtölj 9/10: Mänskliga rättigheter på flykt – konsekvenser av EU:s migrationspolitik

9 oktober, 2017 - kl. 18:00 till 19:30

Under 2015 anlände det största antalet flyktingar till Europa i modern tid. Flyktingvågen har bidragit till ett mer splittrat EU och stora delar av EU-biståndet används idag för att uppnå unionens migrationspolitiska mål. Bland annat har kontroversiella avtal slutits med länder utanför EU i syfte att hindra flyktingar och migranter att ta sig hit – avtal som enligt kritiker strider mot mänskliga rättigheter.

Hur påverkar EU:s migrationspolitik situationen för människor på flykt? Vad innebär flyktingavtalen med bland annat Turkiet för flyktingars och migranters rättigheter? Och vilka förändringar krävs för att politiken ska vara i linje med Agenda 2030?

Jessica Poh-Janrell är policysamordnare på Concord, där hon fokuserar på frågor som rör utveckling, migration och jämställdhet. Hon gästar FUF-fåtöljen för att berätta mer om dessa frågor.

NÄR? Måndag 9 oktober kl. 18.00-19.30
VAR? FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A, Stockholm
HUR? Anmäl dig HÄR

Vi bjuder på dryck och tilltugg.
Varmt välkommen!

Dela det här:
Publicerat i Kalender