Kompetensutveckling

FUF vill ge tillbaka till sina unga, engagerade medlemmar! Är du medlem i FUF och aktiv i någon av FUF:s kommunikationsgrupper erbjuds du därför kontinuerligt kompetensutveckling i form av utbildningar, workshops och studiebesök. Här är några exempel på kompetensutvecklingstillfällen som har genomförts på senare tid:

2013-05-30 14.42.44   IMG_0639

 

 

 

2013-07-05 12.48.42

Kansliet planerar premiärnumret av FUF i Världen

-Årligen återkommande tre dagars skräddarsydd utbildning i kommunikation och globala utvecklingsfrågor på Sida Partnership Forum i Härnösand. Deltagarna ges teoretiska och praktiska verktyg för att kunna arbeta med muntlig och skriftlig kommunikation med fokus på globala utvecklingsfrågor. Föreläst har bl.a. kommuikationskonsulter från PR-byråerna StrandbergHaage och Gullers Grupp, Sidas kommunikationschef Joachim Beijmo, TT:s utrikesredaktör Ingrid Dahlbäck, WeEffects kommunikationschef Ola Richardsson med flera gjort.

– Årligen återkommande vecka med fokus på omvärldsbevakning i Almedalen. Deltagarna lär sig bevaka debatten om bistånd och utvecklingsfrågor under politikerveckan för biståndsdebatten.ses räkning.

– Årligen återkommande ”FUF-dagar” med fokus på att diskutera globala utvecklingsfrågor.

– FUF-ambassadörsutbildning – två gånger per år lär vi ut FUF-kunskap till aktiva som därigenom blir FUF-ambassadörer och kan representera FUF i olika sammanhang.

– Workshops i journalistik och utrikesrapportering med journalisten och f.d. TV4-korrespondenten Carolina Jemsby; journalisten och f.d. SVT-korrespondenten Fredrik Sperling; och Mia Laurén från tidningen OmVärlden.

– Deltagande på Mänskliga Rättighetsdagarna och Nordiskt Forum – New Action on Women´s Rights.

– Grundkurs i säkerhetspolitik med Johan Larnefeldt från Folk och Försvar.

– Studiebesök på bl.a. World Food Programme, LO-TCO Biståndsnämnd, Folke Bernadotteakademin, Sida och InDevelop m.fl.

– CV-workshops.

– Workshop i samband med fotoutställningen Africa is a great country på Liljevalchs konsthall.

 

Dela det här: