FUF:s lokalavdelningar

Bor du inte i Stockholm men vill ändå engagera dig och driva ett projekt eller en egen FUF-filial? Starta en lokalavdelning i din hemstad!

Kansliet backar upp satsningar som engagerade medlemmar ute i landet vill göra! Under FUF:s flagg har du en väletablerad organisation i ryggen, når ut till fler och får stöd, tips och råd om hur du kan arrangera egna evenemang.  FUF hjälper till med stöd, kontakter och resurser. Gruppen har stort eget ansvar för planering, genomförande och utvärdering.

Kontakta oss på studentgruppen@fuf.se så berättar vi mer!

Verksamma lokalavdelningar:

FUF Lund. Håller bland annat så kallade FUF-fåtöljer dit de bjuder in spännande personer inom utvecklingsområdet till seminarier och driver bloggen FUF Magazine. Kontakt: lund@fuf.se

FUF Göteborg. Har en studiecirkel och diskuterar aktuella utvecklingsfrågor.
Kontakt: goteborg@fuf.se

FUF Karlstad. Startar 2018.

FUF Linköping. Startar 2018.


Exempel på tidigare idéer:

Pop Up karriärsgrupp arbetade med att samla information om vägar till arbete med global utvecklingsfrågor och internationellt samarbete.

I projektet Use Your Right to Act stod FUF-studenter bakom rodret när ungdomar från Uganda och Sverige utbytte idéer om ungas inflytande och Millenniemålen. Genom en serie internationella workshops och erfarenhetsutbyten fick ungdomar i bägge länder möjlighet att utbyta tankar och idéer kring global utveckling. Detta projekt finns även möjlighet att driva vidare och utveckla utefter dina idéer.

Nyss hemkomna från Indien, med massor av erfarenheter att dela med sig av och frågor som behövde diskuteras vidare fick ett gäng FUF-studenter stöd att arrangera ett seminarium om hållbar urbanisering. Experter från FUF:s nätverk blandades med studenter och andra nyfikna i ett samtal om slumområdenas inneboende egenskaper och framtid.

Projektledare för Use Your Right to Act

Dela det här: